apropos syltetøy

06.11.08

om tålmodighet

Filed under: funderinger — aproposingenting @ 11:53

noen ganger må man forholde seg til folk enten man vil eller ikke. fordi man jobber sammen, fordi en du er glad i har fått seg ny kjæreste som du ikke kan like, fordi du er avhengig av den andre personen og at han har makt til å forsure tilværelsen din (det siste gjelder vel strengt tatt bare offentlige kontorer).

å trimme tålmodigheten er en nødvendighet. noen ganger.

jeg er lei av det. lei av å forstå folk i hjæl. gidder ikke forstå og godta at dumme mennesker er dumme fordi de har en eller annen greie som har hendt dem i barndommen eller i fjor. lei av at folk som ikke tar ansvar for egen oppførsel skal få lov til å gjøre akkurat det uten straffeforfølgelser. lei av at noen ikke VIL lære når du burde lære en annen måte å fremtre på.

hvis jeg forteller en dust at hun er en dust. og argumenterer for hvorfor jeg synes hun er en dust. med skikkelig plausibel forklaring og velvalgte ord. med punktum og og og å-regler riktig anvendt. så ender det altfor ofte med at det er jeg som er den vanskelige. den som ikke lar andre være seg selv. utfolde seg. spre sin indre dust.

så jeg sprer dustethet tilbake og oppfører meg som en fem-åring som ikke får akkurat det hun vil ha akkurat nå. og ignorerer og peker nese og stikker fingrene i ørene og synger la-la-la-la-la.

Reklamer

1 kommentar »

  1. «spre sin indre dust»… fint formulert. altfor mange som driver med det; bra det finnes noen voksne femåringer der ute også 🙂

    Kommentar av helle.cecilie — 07.11.08 @ 18:56


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: